tiistai 19. huhtikuuta 2016

Kuvansiirto

Kevään toisella vapaavalintaisella lyhytkurssillani tehtiin kuvansiirtoa puulevylle. Meillä kävi tammikuussa valokuvaaja ottamassa kivoja talvisia kuvia poneista, joten mulla oli ihan valinnan vaikeus kuvissa. Alunperin oli tarkoitus tehdä vain yksi taulu, mutta vaikean valinnan takia niitä tulikin sitten kaksi. Ja samalla vaivallahan ne siinä tulivat.
Kuvat tulostettiin lasertulostimella peilikuvina ihan tavalliselle tulostuspaperille. (tämä tehtiin Ourassa valmiiksi, vein vain kuvat muistitikulla)
Koivuiset liimapuulevyt oli tilattu valmiiksi 20x20 ja 20+29 cm kokoisina. Niiden reunat kierrettiin ensiksi maalarinteipillä ja sitten pinta siveltiin liimalakalla. Sen päälle laitettiin kuva tulostuspuoli levyä vasten. Sitten päälle laitettiin suojamuovia ja rullattiin kumitelalla niin että paperi meni tiiviisti levyä vasten. Vähän tuli toiseen ryppyä ja liimaakin meni väärään väliin. Sitten pyyhittiin ylimeneviä liimoja pois ja irrotettiin suojana olleet maalarinteipit. Taulut jätettiin kuivumaan seuraavaan kertaan.
Sitten paperia kostutettiin sienellä ja alettiin hiomaan sormenpäillä niin että paperikuidut hiertyivät pikku hiljaa pois. Välillä kuivattiin ja sitten taas tuli valkoista kuitua lisää esiin.
Kun kaikki paperi oli pois, jäi vain tulostinmusteet kiinni lakkaan. Lopuksi taulut vahattiin kevyesti.

Neliön muotoinen taulu ei ole vielä löytänyt paikkaansa, mutta suorakaiteen muotoisen vein töihin ja siitä on jo muodostunut minulle ns. voimakuva. Jotenkin sitä katsomalla tavoitan sen onnellisen olon joka minulla oli kuvaa ottaessa. :)

Linkki talteen. http://www.avoinmuseo.fi/craftmuseum/kasityonurkka/ohje.php?id=41

1 kommentti: