torstai 21. huhtikuuta 2016

Keppihevonen

Kolmas valitsemani Ouran lyhytkurssi tältä keväältä oli keppihevoskurssi. Ihastuin mallina olleeseen keppariin, erityisesti sen hassu Fantti-langasta tehty harja ihastutti, samoin langasta tehdyt silmäripset.

Omaan keppariin valitsin väriksi luonnonmustan. Samoin harjaksi laitoin mustaa, mutta kepin maalasin pinkiksi.
Kepparin pää tehtiin siis huovuttamalla aidosta lampaanvillasta. Villaa neulahuovutettiin aluksi kaksinkertaisesta retkipatjasta tehdyn muotin päälle. Myös silmät laitettiin esihuovasta neulalla nakuttamalla paikalleen.
Pikku-Tanya 
Taakse harjan alle tein pinkin sydämen, mutta se upposi niin hyvin mustaan villaan ettei paljoa valmiina erottunut. Ompelin sen ympärille sitten vielä langasta kierroksen.

Huovutus tapahtui siis ensiksi neulaamalla, sen jälkeen jatkettiin märkähuovutuksella hyttysverkon läpi. Kun pinta oli hiukan huopunut, käärittiin työtä bambuverhon väliin ja jatkettiin huovutusta rullaamalla.
Korvat tehtiin leikkaamalla valmiista huopalevystä palat ja päällystämällä ne neulaamalla pään väristä villaa. Rullausvaiheessa myös korvat laitettiin mukaan huopumaan.
Kun huovutus näytti hyvältä, leikattiin kaulan kohdalle aukko josta muotti otettiin pois ja jatkettiin vielä vähän käsin hinkkaamalla taivekohtia. Lopuksi työ huuhdeltiin hyvin ja pintaa tasoitettiin kaulimalla. Lopuksi pää täytettiin kevyesti sanomalehdillä ja jätettiin kuivumaan.

Viimeistelyssä ommeltiin silmien napit ja korvat paikalleen, sitten ihan vaan langalla silmäripset ja suu. Pää täytettiin tiiviisti vanulla ja laitettiin kaulaa täyttäessä mukaan keppi. Kepin päähän naulattiin pilttipurkin kansi, että se pysyisi hyvin paikallaan. Alareunan aukko ommeltiin sitten umpeen ja lopuksi ommeltiin harja yksi fanttilanka kerrallaan paikalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti