keskiviikko 3. helmikuuta 2016

Nipsukukkaro

Vapaavalintaisiin opintoihin voi ottaa Ouran lyhytkursseja. Tämän kevään kurssivalikoimasta ilmoittauduin kolmelle kurssille, joista ensimmäisen aiheena oli nipsukukkaro.
Mallikukkarot oli tehty painamalla leimasinkuvioita pellavakankaalle, mutta itse en halunnut tehdä painatusta vaan otin kotoa mukaan pellavakankaan lisäksi tilkkutyökankaista leikkaamiani kuvioita ja valitsin kukkaroon laitettavaksi kissankuvatilkun. Tilkun kiinnitin liimaharsolla ja sen lisäksi vielä ompelemalla reunasta.
Kukkaron tekeminen oli ihan mielenkiintoista ja olen tyytyväinen lopputulokseen. Ehkä olisi kannattanut kuitenkin pestä tuo kangas etukäteen, se olisi voinut pehmentää sitä. Tykkään kukkaron mallista, erityisesti tuo laskos on hyvä kun se tuo kukkaroon tilavuutta.
Nipsut kiinnitettiin ompelemalla ja tässä työssä ehkä mulle tarpeellisinta oppia olikin juuri tuo nipsun kiinnitys. Mulla on jossain laatikossa jemmassa kauan sitten jostain ostamani nipsu, jospa sekin tulisi vielä joskus käytettyä kun nyt tiedän miten se kiinnitetään.

1 kommentti: