tiistai 8. joulukuuta 2015

Pipaa

Pipo tuli valmiiksi. Yksistään siinä ei paljon ollut palapeli-teemaa, siksi mietin että teen siihen jonkin kukan tms. Tilasin kahta eri paksuista heijastinlankaa ja niistä paksummasta kokeilin virkata kukkia ja sydäntä. Perhostakin oli tarkoitus kokeilla, mutta se on vielä tekemättä.


Aika jäykkää virkattavaa tuo heijastinlanka oli, mutta onnistui kuitenkin. Ensiksi tuli aika pieni ja jäykkä kukka. Tein sitten toisen hiukan isommalla koukulla ja pidempänä ja siitä tuli sitten aavistuksen isompi. Kukan taakse ompelin rintaneulan, jolla sen sai kiinnitettyä pipon taitteeseen.


Yritin kuvata pipoa myös vähän hämärässä että tuo heijastinominaisuus näkyisi paremmin, mutta en oikein onnistunut... Testikäytössä tämä pipo ei ole vielä ollut. Mutta noin yleensä ottaen olen tyytyväinen, pipo onnistui mielestäni ihan kivasti. Kerroksia siihen piti tehdä enempi kuin kirjan ohjeessa oli, että pituus riitti pääni ympärille. En tiedä sitten oliko sillä niin paljon vaikutusta, että tuo tumma lanka ei ollut sitä MyBoshi-lankaa jolle ohje oli tarkoitettu. Sitä tummaa lankaa jäi vain metrin verran, eli isompaa ei enää olisi voinut tehdä.


Olin kovasti kiinnostunut myös toisesta mallista, mutta siihen löysin vain netistä kuvan mutta en mallia. Ourassa oli kuitenkin ohje samanlaiseen malliin ja sitä sitten aloittelin kun ensimmäinen pipo tuli valmiiksi. Tämäkin on MyBoshi -langoista. En tiedä oliko ohjeessa jotain erikoista vai enkö vain ymmärtänyt sitä oikein. Jälkimmäinen vaihtoehto on hyvin mahdollinen. Joka tapauksessa jouduin soveltamaan ohjetta kun korkeat ja matalat kohdat raidoissa ei olisi muuten täsmänneet. Noin pipon puolivälissä heitin ohjeen kokonaan pois ja aloin soveltaa täysin vain testailemalla pipoa päähäni. Ihan aavistuksen verran liian iso piposta kuitenkin tuli. Pinta oli myös epätasainen, korkeat raidankohdat pullottivat. Mutta kun kastelin pipon ja taputtelin sen tuohon styroksipäähän niin se tasoittui. Tässä pipossa olen erityisen tyytyväinen väreihin. Aniliininpunainen, pinkki ja harmaa toimivat mielestäni tosi hyvin yhteen.Suunnittelupaperissani oli myös yksi neonvärinen raidallinen pipo. Tilaisin siis yhteensä 6 kerää MyBoshi -lankaa ja puolet niistä neonvärisiä. Koska oranssia jäi tuosta ensimmäisestä piposta, päätin käyttää sen lopun tähän. Keltaista oli kokonainen kerä, mutta se loppui kesken ja alareunaan laitoin sitten tuosta edellisestä piposta jäänyttä harmaata. Tätä pipoa olen jo pitänytkin tallipipona ja olen tyytyväinen tähän. Istuu hyvin päähän. Tähän ohje oli ihan peruspipo siitä MyBoshi -kirjasta, raidoituksen vaan päätin itse.

Viimeisellä kerralla ennen joulua Ourassa haksahdin ostamaan tarjouksessa ollutta Dropsin Andes -lankaa. Se on 65% villaa ja 35 % alpakkaa. Tuntuu käteen pehmeältä. Mieheni tarvitsi uutta pipoa ja ajattelin että jospa saisin tästä langasta aikaiseksi. Tuosta edellisen neonvärisen pipon onnistumisesta innostuneena aloitin sitten heti seuraavana iltana pipoa. Mustaa lankaa oli vain yksi 100 g kerä enkä ollut varma riittäisikö se, joten otin raitalangaksi valkoista.  Ostin myös tummanpunaista kerän, mutta siitä en ole vielä mitään tehnyt.
Tämä pipo kelpasi miehelle. :)
Se lukuvuoden viimeinen kerta tehtiin vapaavalintaisia jouluaskarteluita. Päätin tehdä lasiputkista tehtävää himmelikranssia. Valitsin lyhyemmän vaihtoehdon lasiputkista. Kranssin tekemiseen meni pari tuntia ja mielestäni siitä tuli ihan kiva. Voi olla että menee joululahjaksi, kun ei itsellä ole tuolle oikein paikkaa ja lasiputkia riittää vielä toisenkin samanlaisen tekemiseen. Tätä oli mukava tehdä, samanlaisia yksiköitä vaan 11 kp peräkanaa ja sitten yhdistettiin renkaaksi ja laitettiin vielä väleihin putket. Tätä oli Ourassa myös mehupilleistä tehtynä mutta minusta tämä lasiversio oli kivempi. Oli muuten aika vaikea valokuvattava.

Käsityöopintoihin kuuluu myös vapaavalintaisia opintoja. Niihin voi ottaa kursseja Ourasta tai kansalaisopistosta. Tämä syksy on hujahtanut niin vauhdilla ohi että en ehtinyt ja saanut aikaiseksi mennä mihinkään. Kunnes viime hetken paniikissa huomasin viimeisen mahdollisen kansalaisopiston kurssin jonka aiheena oli rottinkivalokranssit. Niin sitten vietin yhden lauantaiaamupäivän punoen kaaospunontatekniikalla tätä.
En ole aiemmin kaaospunontaa harrastanut ja täytyy tunnustaa että ei ollut mun juttu tuo. Tykkäisin enempi järjestelmällisestä ja säännönmukaisesta tekemisestä. Mutta lopputulos tässä on kuitenkin ihan ok. Mukaan sai ostaa myös kranssiin sopivat valot ja ne ovatkin tosi kirkkaat. Laitoin kranssin ensiksi yövaloksi sängyn viereen, mutta parin huonosti nukutun yön jälkeen se piti siirtää kauemmaksi.

1 kommentti:

  1. Hei, tulin heti vastavierailulle sun blogiin. Kiva kun olit kommentoinut mun blogiin ja kiitos kun linkkasit tän sun sivuston. On tosi mielenkiintoista lukea sun ajatuksia aikusta. Tulen tänne varmasti toistekin vierailulle:) kivaa helmikuun jatkoa!

    VastaaPoista