sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Suunnitelmia ja kokeiluja

Edelleen samoissa teemoissa. Tässä kolme erilaista mallipintaa joita opettelin. Ylimpänä salomoninsolmuja joita olen joskus ennenkin tehnyt, mutta silloin tein vain kolmiota ja siitä on niin pitkä aika että alustahan tuo oli opeteltava.
Vasemmalla on muistaakseni joku kohovirkkaus, katsoin jonkun videon ja kokeilin vaan.
Tummanharmaa on krokotiilivirkkausta, sen ohjeen laitoinkin edellisen postauksen linkkeihin. Tuosta tuli aika paksua ja tönkköä,  en tiedä mihin tuollaista käyttäisi. Pinterestistä löytyi kyllä jopa huivi tuolla tehtynä, mutta ei nyt ainakaan varmaan tuosta 7-veikasta kannattaisi huivia tuolla mallilla yrittää.


Suunnitelmia siitä omasta työstä tein ja printtasin paperille saakka. Edelleen mulla kulkee nyt kaksi erilaista työtä tässä, ellei jopa enempikin. Erilaisia pipoja etsin ja MyBoshi -kirjasta löysin pystymuotoisesti virkattavan mallin joka alkoi kiehtoa sen takia, että siihen saisi pystyraidat. Muitakin kiehtovia malleja ja värejä otin tuohon pikkukuviin mukaan.

Ja se toinen suunnitelma olis tuo ponin korvahuppu. Joko punaisena tai mustana ja siihen eteen afrikankukka eri väreillä. Tein nuo suunnitelmat pipojen ja afrikankukkien osalta kuvankäsittelyllä värittömiksi ja sitten väritin tulosteeseen eri värisillä tusseilla.

Afrikankukan ohjeen linkitinkin edelliseen postaukseen ja sitä lähdin ensiksi yrittämään. Olin summissa ostanut jo erivärisiä puuvillalankoja ja niistä valitsin värejä. Mutta vähän noiden värien laimeus oli sitten kuitenkin pettymys. Ja tein myös ihan virheen tuossa ohjeen luvussa, nuo violetit kohdat pitäisi olla tavallisia pylväitä mutta jotenkin luulin että ne olisi pitkiä pylväitä ja siten ne tein. Vasta viimeisellä kierroksella tajusin, että ihan tavallisia pylväitähän tässä pitäisi olla kaikki. No jos seuraava sitten onnistuisi... Tosin into tähän meni, juuri tuon värien laimeuden ja langan heikon kierteen takia. Se oli tosi hankalaa virkattavaa.

Mutta sitten sitä pipoa. Löysin tosiaan kirjastosta MyBoshi pipokirjan jossa kaikki ohjeet on tehty MyBoshi -langalle. Ensinäkemältä en tuota kirjaa lainannutkaan, kun en ollut missään kaupassa kyseistä lankaa nähnyt. Netistä kuitenkin löytyi ja laitoin tilaukseen. Värit oli kivan kirkkaita, mutta valikoimassa ei ollut mustaa. MyBoshi -nettisivujen jälleenmyyjäluettelossa oli mainittu Prisma, mutta kun sinne sitten varta vasten lähdin näitä lankoja lisää hakemaan, ei siellä ollutkaan koko lankoja! Olisin halunnut mustaa, mutta vasta myöhemmin huomasin ettei sitä ole ollenkaan edes MyBoshin värikartassa. Huomasin kuitenkin että Novitan Balladi olisi saman paksuista, vaikka onkin 100% superwash villaa. MyBoshi -lanka on 70% polyakryyliä ja vain 30% villaa.
MyBoshi on hiukan paksumpaa ja tavallaan kuohkeampaa kuin tuo Balladi. Tein mallipalan pipoon tulevalla takareunavirkkauksella. Nro 6 koukku toimii ihan hyvin tässä.
Värien kanssa jahkailin pitkään. Halusin siis pohjaväriksi mustaa ja siihen kirkkaita raitoja. Vaihtoehtoina kirkas pinkki, aniliininpunainen ja tuo oranssi. Päädyin sitten oranssiin. 
Tuo mustakaan ei ole ihan musta, vähän ehkä sinertävä tai jotain sinnepäin. Sillä kuitenkin siis aloitin ja raidat on tarkoitus tulla vierekkäin jonnekin etuviistoon. Pipomallin nimi on Kanuma, kirjassa se on toteutettu vain yksivärisenä. Lankamenekiksi on ilmoitettu 110 g ja kun tuota Balladia on 100 g kerä, päätin tehdä 3 oranssia raitaa että lanka varmasti riittäisi.
Malli tehdään puolipylväillä jotka virkataan siis aina edellisen kerroksen takareunaan jolloin pinnasta tulee joustavaa. Toiseen päähän tehdään aina 3 piilosilmukkaa jolloin se jää kapeammaksi. Se kurotaan lopuksi kasaan langalla.
Lankoja tilatessa tilasin myös setin virkkauskoukkuja. Ostin noita käsityömessuilta kaksi eri kokoista, mutta kun tälle langalle tarvitsin 6 mm koukun, halusin hankkia samaa kumipäistä mallia senkin. Ja samalla tuli sitten koko sarja. Tykkään kovasti tuosta kumipäästä, tuntuu istuvan mun käteen ja pysyy hyvin sormissa.
Nyt on tarkoitus yrittää ehtiä tätä vähän kotonakin virkkailemaan. Vähän harmittaa se, että tilasin lankoja vain yhden kerän kutakin. Noiden kuvissa näkyvien lisäksi kaksi eri harmaan sävyä ja neonkeltainen. En vielä silloin tiennyt minkä mallin valitsisin. Nyt tekisi mieli kokeilla erilaisiakin vielä, mutta tarvitsisin edes kaksi kerää samaa lankaa. Samoin harmittaa kun en tajunnut tilata MyBoshi -merkkejä jonka voisi pipoon kiinnittää. No pitää katsoa jos sitten myöhemmin. Yritän nyt välttää ainaista pahettani, joka on se että hamstraan materiaaleja ihan liikaa ja sitten into loppuukin ja materiaalit jää varastoon.

2 kommenttia:

  1. Ootko mistä tilannut noita kumipäisiä koukkuja?

    VastaaPoista
  2. Nimipyyhe.com, mutta mun setti oli vain nro:t 2-6, tuossa nyt siellä olevassa näkyy olevan 8:aan saakka ja on vähän kalliimpikin. http://www.nimipyyhe.com/product/3119/softgrip-20-80--kumipaiset-virkkuukoukut

    VastaaPoista