perjantai 17. marraskuuta 2017

Istuinalusta

Ouran syyskauden kursseista sai taas valita vapaavalintaisiin opintoihin jotain. Mitään must-juttua niissä ei nyt ollut, mutta huovutus kiinnostaa aina joten valitsin istuinalustan huovutuksen. Malleja oli pyöreä tai neliön muotoinen, valitsin pyöreän kun arvelin siitä tulevan kiva ompelupöydän tuoliini.
Tähän huopatyöhön laitettiin sisälle kierrätyshuovasta leikattu pala jonka päälle villat sitten ensiksi kiinnitettiin neulaamalla ja sitten vasta vesihuovutettiin normaalisti rullaillen bambuverhon sisällä.
Käytin tässä omia huovutusvillojani joita on vielä runsaasti varastossa. Alunperin halusin koko työstä harmaan, mutta koska näytti siltä ettei harmaat villani riittäisi, päätin tehdä toisen puolen mustasta. Kuvioiksi laitoin molemmin puolin spiraalit hahtuvasta.
Tässä villat on naputeltu huovutusneulalla kiinni ja ovat valmiin vesihuovuttamiseen. Työ oli tässä vaiheessa halkaisijaltaan noin 50 cm.
Ja tässä istuinalusta valmiina. Välissä olevan huovan ansiosta muoto pysyi hyvin ja työstä tuli tasainen ja tukeva. Tykkään erityisestä tällä harmaalla puolella tuosta spiraalikuviosta.
Tällä mustalla taustapuolella tykkään tuosta värin vaihtumisesta reunassa, se näyttää nyt valmiissa työssä kauniimmalta kuin mitä se oli neulahuovutuksen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti