sunnuntai 7. toukokuuta 2017

Ompelu

Vuoden ensimmäisenä aiheena oli ompelu. Tehtäväksi tuli tehdä mekko tai tunika. Aihe oli sinänsä mukava koska olin haaveillut hihattomasta tunikasta jo pitkään, ja nimenomaan niin että saisin itselle sopivan kaavan siitä.
Eli homma aloitettiin etsimällä käsityölehdistä kaava joka olisi edes sinnepäin mitä haluaa tehdä, ja siitä sitten muokattiin kaavoja omien mittojen mukaisiksi.
En ollut koskaan aiemmin tällaista kaavojen muokkausta tehnyt, vaatteitakin kun olen ylipäätään ommellut todella vähän.
Suuri Käsityö -lehdestä löysin kaavan josta lähdettiin liikkeelle. Siihen lisättiin leveyttä, poistettiin takasauma, muokattiin kädenaukkoja ja sivusaumaakin.
En halunnut tunikaan varsinaista vuoria, mutta kokeilin huolitella yläosan alavaralla. Sellaistakaan en ole koskaan aiemmin tehnyt. Ihan näppärä se kuitenkin oli, mitä nyt hiukan oli hankalaa olkien ompeleminen. :)

Kangasvaihtoehtoina oli erivärisiä kivipestyjä pellavakankaita. Valitsin niistä mustan, koska tarkoitus on pitää tunikaa värikkäiden trikoopaitojen kanssa.
Ompeluvaiheen aikoihin sairastuin ja olin 3 viikkoa sairaslomalla. Onneksi yksi niistä osui hiihtolomaviikoksi ja minulta jäi siis vain kaksi kouluiltaa väliin. Silti työn pitkä keskeytyminen vei siitä innon ja lopulta piti ihan väkisin vääntää ompelus valmiiksi.
Tunikasta tuli kuitenkin ihan sopiva ja tykkään siitä. Kuvaa ottaessa se oli ollut jo päivän päällä ja ehtinyt rypistyäkin.
Tämä ompelu aiheena oli kyllä mieleinen, oikeastaan ensimmäinen jossa olen saanut tehtyä tuotteen joka on oikeasti päätynyt ihan käyttöönkin. Ja sain nyt myös samalla sen haaveilemani tunikan kaavan, jota voisi siis käyttää myöhemminkin. Inspiraatiota siis odottelen. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti