maanantai 3. huhtikuuta 2017

Kipsikulho

Osallistuin tänä keväänä vain yhdelle lyhytkurssille. Sen aiheena oli kipsinauhasta tehty kulho.
Kulho oli aika nopea valmistaa. Ensiksi puhallettiin ilmapallo sopivan kokoiseksi ja sitten leikattiin kipsinauhasta paloja. Ensimmäinen kerros pitkiä nauhoja, toinen kerros lyhyempiä (ettei pohjasta tule turhan paksua) ja kolmas kerros taas pitkiä nauhoja.
Nauhat kasteltiin yksi kerrallaan ja aseteltiin ilmapallon päälle. Pintaa tasoiteltiin kosteilla sormille niin että kipsi levisi ja peitti harson rakennetta.
Sitten annettiin kuivua useampi päivä. Ja sitten tein radikaalin virheen, puhkaisin pallon keittiössä! Tuota kipsimoskaa lensi kaikkialle! Kannattaa siis puhkaista pallo ulkona, niin välttyy siivoukselta.

Lakkasin kulhon spraylakalla. Valitsin vaan huonon lakan, vesiliukoisen. Lakasta tuli kökköjä ja se ei edes tarttunut kunnolla pintaan vaan sitä lähti jo osittain irtikin. Eli seuraavalla kerralla EI vesiliukoista spraylakkaa, vaan jotain kunnollista.

Kippo päätyi sitten talliin narsissiruukun suojaksi. Laitoin kupin pohjalle pienemmän vadin joka painollaan pitää kipon pystyssä ja kerää myös ylimääräisen kasteluveden.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti