torstai 1. lokakuuta 2015

Valmis kirja!

Tänään tuli kirja valmiiksi. Tämän kerran hommia mulla olikin vain kansien reijittäminen ja selän ompeleminen yhteen. Tämän sidontatekniikan nimi on japanilainen lankasidonta. Ranskalaiseen sidontaan verrattuna tämä kirja aukeaa huonosti, selkä on paksu ja vähän sanoisinko ankean oloinen. :)

Kansiin reijät tehtiin naskalilla, itse blokkiin porakoneella. Nyt jos tietäisin niin tekisin porareijät vähän isommalla terällä. Olisin halunnut käyttää paksumpaa sidoslankaa, mutta se ei mahtunut reijistä moninkertaisena läpi.
Omasta käsityöhistoriastani muistoksi laitoin kirjan selkämykseen joskus kauan sitten sahaamani vuohensarvikorun. Tämä istui mielestäni ihan nätisti kirjaan ja ennen kaikkea on teeman mukainen. :)
Sidontalangat olisivat tosiaan voineet olla paksumpaa, se jäi nyt vähän harmittamaan. Mutta muuten olen kirjaan varsin tyytyväinen.
Tein sivut kartongista jotka taittelin selästä niin että kirjassa on tilaa liimata siihen jotain, eli tätä voisi käyttää vaikka valokuva-albumina.
Mitoitin kirjan niin että sain käytettyä valmiita A4 arkkeja eikä tarvinnut niitä leikellä. Ei tullut hukkaa ja työ tuli nopeammin valmiiksi ja sivujen reunat on siistit.
Ainut varsinainen moka tekemisessä tuli kansien sisäpuolen kankaiden mittaamisessa. Takakannen kangas jäi sentin liian lyhyeksi leveyssuunnassa. Mutta se ei sitten varsinaisesti haitannut kun jätin vajaan kohdan kirjan selkään jolloin se siis jäi piiloon kun kirja sidottiin.

Ensi kerralla aloitetaan uutta aihetta joka on virkkaus. En nyt ihan innolla sitä odota, mutta varmasti siinä tulen oppimaan uutta. Siitä aiheesta tulee sitten kotitehtäviäkin. Mutta ensi kerran jälkeen on sitten syyslomaviikko joten seuraava torstai ei tule ihan yhtä nopeasti kuin normaalisti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti