torstai 25. kesäkuuta 2020

Kotitöitä

Meillä oli kotitehtävänä askarrella paperikassit ja koristella ne miten haluaa. Koko oli vapaa, mutta materiaalina oli paksu ruskea paperi. Otin mallia valmiista paperikassista ja tein kaksi muuten samanlaista kassia, mutta koristelin ne eri tavalla.
Käytin koristeluun akryylivärejä ja painoin kirjaimia ja numeroita vanhoilla kirjapainon puukirjasimilla. Nämä kirjasimet on olleet mulla jo vuosikausia, mutta nyt vasta ensimmäistä kertaa käytin niitä näin. Kollaaseja olen niistä kyllä joskus aiemmin tehnyt.
Tein kahvat valkoisesta ja mustasta narusta ja niitä varten kiinnitin sirkkarenkaat vahvistamaan reikiä. Tämä oli ihan mukava pieni kotityö eikä aiheuttanut kauheasti päänvaivaa kun sain heti tämän idean.


Korona-aika keskeytti käsityökoulun keväällä ja pääsiäisen aikoihin tuli kotitehtäväksi kranssin tekeminen. Minun kranssista tuli hyvin yksinkertainen, vain yksi pitkä pajunoksa ja koristeeksi käpyinen lehtikuusenoksa. Yritin mallailla mukaan myös höyhentä, mutta jotenkin se ei vaan sopinut niin jätin sen pois.

Laitanpa tähän mukaan myös sinänsä käsityökouluun liittymättömän työn. Tein syksyllä tiskirättien painatusta varten heppaleimasimen ja käytin sitä sitten kotonakin. Löysin syksyllä Seinäjoen käsityömessuilta kivoja värejä ja tiskirättejä ja näitä tulikin tehtyä sitten jonkin verran.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti